VR-Health COPYRIGHT 2018. Alle rechten voorbehouden.

INTERU_PSY

Projectbeschrijving

Aanleiding van het project: In Nederland en wereldwijd lijden veel mensen aan epilepsie. Deze neurologische aandoening is meestal onzichtbaar en draagt een enorm stigma met zich mee. Kan VR een hulpmiddel zijn om dit stigma tegen te gaan?
.
INTERU_PSY is een innovatieve applicatie met als doel de dialoog tussen mensen met epilepsie, hun familie, vrienden en zorgverleners te veranderen. Het laat je ervaren hoe het is om epilepsie te hebben in een normale herkenbare omgeving. Verschillende symptomen waar mensen met epilepsie dagelijks mee te maken hebben zijn in de ervaring verwerkt.

De waarde van deze applicatie is dat het een nieuw communicatiemiddel is voor mensen met epilepsie. Het geeft inzicht aan de mensen om hun heen en brengt daarmee een ander gesprek op gang. Daarnaast kan het door en voor zorgverleners gebruikt worden bij voorlichting.
Om op grote schaal mensen hiermee te helpen is toegankelijkheid essentieel. Daarom streven we ernaar om een mobiele versie van de app te ontwikkelen die je makkelijk kunt downloaden op je smartphone. In combinatie met een VR-bril zoals de Google Cardboard krijg je dan een indringende ervaring die je overal mee naar toe kan nemen en met iedereen kan delen.

Dit is een video van de eerste demo van INTERU_PSY. Het geeft een indruk van de beleving maar een video kan niet de impact van een VR beleving evenaren.

Top